top of page

Een Retraite, waarom?

Een hectische maatschappij eist haar tol.

Tegenwoordig krijgen mensen steeds meer prikkels te verwerken en is er vaak veel energie nodig voor een "gewone" dag. De druk van buitenaf wordt als groot ervaren en financiële en wereld-problemen drukken het gemoed.

De één gaat daar anders mee om dan de ander en omstandigheden wisselen enorm tussen verschillende mensen. Hoe dan ook, uit publicaties eerder dit jaar bleek dat burnout onder werknemers groeit. TNO en CBS deden onderzoek en kwamen uit op een groei van bijvoorbeeld 25 % naar 29 % bij jonge vrouwen en van 13 naar 23 % bij jonge mannen bijvoorbeeld.Luister naar je lichaam

Voordat er een burnout is ervaren mensen al eerder klachten zoals onrustig voelen, slecht slapen, piekeren, maagzuurklachten, minder vrolijk zijn en concentratieverlies.

Vanwege drukte en tijdsgebrek en een daaraan gekoppelde neiging minder te luisteren naar het lichaam worden deze klachten niet volledig ervaren.

Het is belangrijk deze signalen op te pikken en ze erkenning te geven. Zo kun je op tijd het schip laten draaien en een andere koers varen. Het gevolg is meer energie, weer gezondere keuzes maken, emotioneel beter in je vel zitten, makkelijker tot een prestatie komen en meer gezondheid ervaren.


Zoom uit en observeer je gewoontes

Een retraite helpt bij een dreigende burnout, niet lekker in je vel zitten en een chronische overbelasting. Tijdens een retraite doorbreken mensen het patroon, zoomen ze uit en krijgen zo de kans zichzelf te observeren.

Als er dan ook nog deskundige begeleiding is om de observaties mee te delen en duiden Ontstaat er groei! Vanuit die groei kom je nieuwe passende gewoontes.Retraite op Recept

We organiseren Retraites op Recept d.w.z. een retraite op maat en onder begeleiding van onze veerkracht-expert gedragsverandering en onze holistische arts leefstijlgeneeskunde.

De locatie op Landgoed Altenbroek is uniek, in het groen en straalt rust en comfort uit.Comments


BLOG VAN DOKTER STEFAN

bottom of page