top of page

De wandeldokter in Nuenen

Ontdek de vernieuwende gezondheidszorg: wandelende dokters voor een beter leven! 🚶‍♀️ Ben je moe van de traditionele, steriele sfeer van een dokterspraktijk? Verlang je naar een meer persoonlijke en ontspannen benadering

van gezondheidszorg? Dan is het tijd om kennis te maken met dokter Stefan in Nuenen- een unieke en verfrissende manier om voor je gezondheid te zorgen! De unieke aanpak van Dr. Stefan en Praktijk Manu maakt het mogelijk je als persoon te zien en niet alleen als de zieke.

Maria: "Goedemiddag, Dr. Stefan! We hebben gehoord over uw vernieuwende aanpak in de gezondheidszorg als wandelende dokter. Kunt u ons meer vertellen over wat dit precies inhoudt?"

Dr. Stefan: "Goedemiddag! Natuurlijk, ik vertel er graag meer over. Als wandelende dokter heb ik ervoor gekozen om mijn medische consulten een geheel nieuwe dimensie te geven. In plaats van patiënten te ontvangen in een klinische

omgeving, breng ik hen mee naar buiten, de natuur in, om al wandelend hun gezondheid te bespreken."

Maria: "Dat klinkt als een interessante benadering! Wat motiveerde u om deze aanpak te kiezen?"


Dr. Stefan: "Ik ben op het idee gekomen door wandelcoaching. Dat bestaat al langer. Het heeft als voordeel dat de coachée al wandelend makkelijk praat over wat hem of haar bezigheid en dwarszit. Verbinding maken is voor ons mensen makkelijker als we lopen, in de natuur. De verhouding is minder hiërarchisch en meer gelijkwaardig en zelf inzicht groeit als we wandelen. De hier genoemde aspecten zijn essentieel voor een goed gesprek tussen arts en patiënt. Daar begint het genezingsproces.

Maria: "Dat klinkt als een geweldige manier om de band met uw patiënten te versterken. Maar hoe zit het met de gezondheidsvoordelen van wandelen zelf?"

Dr. Stefan: "Dat is precies waarom wandelen zo'n integraal onderdeel is van mijn benadering. Wandelen heeft talloze voordelen voor de gezondheid. Het stimuleert de bloedsomloop, verlaagt stressniveaus en verbetert de mentale helderheid. Door onze consulten naar buiten te verplaatsen, krijgen patiënten de kans om te genieten van de voordelen van beweging, wat op zichzelf al een positieve invloed heeft op hun welzijn."

Maria: "Het klinkt echt als een holistische aanpak. En ik kan me voorstellen dat u tijdens het wandelen ook meer te weten komt over de levensstijl van uw patiënten?"

Dr. Stefan: "Absoluut! Dat is een ander belangrijk aspect. Tijdens het wandelen krijg ik een beter beeld van hun gezondheid en door de openheid van het gesprek ook over hun levensstijl. Dit helpt me om samen een persoonlijker plan op te stellen dat rekening houdt met hun individuele behoeften en omstandigheden."

Maria: “Ik kan me voorstellen dat mensen ook metingen willen laten verrichten zoals hun bloeddruk of cholesterol. Hoe combineert u dat met wandelen?”

Dr. Stefan: “Dat is een goede vraag. Voor de wandeling kan ik dat soort dingen meten. Als we terugkomen van de wandeling is het interessant nog een keer te meten. Dat kost maar enkele minuten. Zo zien we vaak verschillen en daarmee de gezonde effecten van buiten in de natuur wandelen en praten.”


Maria: "Het klinkt als een zeer doordachte aanpak. Ten slotte, wat hoopt u te bereiken met uw wandelende dokterspraktijk?"

Dr. Stefan: "Mijn ultieme doel is om de gezondheid en het welzijn van mijn patiënten te verbeteren op een manier die hen volledig ondersteunt. Ik wil dat ze zich gehoord en begrepen voelen, terwijl we samen werken aan hun gezondheidsdoelen. Vaak zijn klachten een signaal. De onderliggende verstoring helder krijgen helpt enorm bij echt gezonder en gelukkiger worden.”

Maria: "Dat is geweldig om te horen, Dr. Stefan! Bedankt dat u deze innovatieve aanpak met ons heeft gedeeld. We wensen u veel succes met uw wandelende dokterspraktijk en hopen dat meer mensen de voordelen van deze holistische benadering kunnen ervaren."


Comments


BLOG VAN DOKTER STEFAN

bottom of page